MyStat

Inda - képválogatás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Archívum

Inda - videóválogatás

2010.03.24. 22:50 erdosjozsi

Ritmusvándorok a tokaji Táncvarázson - Új műsorral készül a 4 for Dance

A tokaji Paulay Ede Színház deszkáin mutatja be műsorát a 4 for Dance. Az országos hírnévre szert tett nyíregyházi tánccsoport Ritmusvándorok című előadásával lép fel a hegyaljai közönség előtt április 10-én. A négy srác a tokaji kistérség táncosaival ad közös, két felvonásos táncestet.

Az áprilisi Táncvarázson a tokaji Művészeti Alapiskola néptáncosai, a Kulturális és Konferenciaközpont balettosai és mazsorettjei, valamint a tarcali Harlekin Tánccsoport tagjai lépnek fel a nyíregyházi formáció előtt.

Az egyik kereskedelmi csatorna tehetségkutatójában feltűnt, és azóta is hatalmas népszerűségnek örvendő 4 for Dance a Ritmusvándorok című programmal érkezik a hegyalja fővárosába.

A darabot Algériában mutatták be először a fiúk, ahol az előadás végén állva tapsolt a közönség. Azóta már több hazai és külföldi fellépésen is előadták műsorukat, a siker pedig hasonló volt az észak-afrikai államban tapasztaltakéval.

- A darabban látható négy koreográfiánk a Montreali Dance World Cupon díjazásban is részesült: a folk, show és step kategóriában is elhoztuk Magyarországnak az aranyérmet, a show kategóriában pedig az ezüstérmet is megkaptuk, így ezzel már háromszoros világbajnok csapat a 4 for Dance – mondta büszkén Enyedi Péter, kvartett egyik tagja.

Ütős segítséget kapnak a fiúk: Készül az új műsor

A Ritmusvándorok egyik utolsó előadása lesz a tokaji bemutató, a jövőben ritkábban adják majd elő a fiúk. A 4 for Dance nyáron mutatja be az új, egész estés nagy műsorát, amit a Strokes együttes közreműködésével készítenek.

A tokaji fellépésre kíváncsi közönség azon tagjainak sem kell aggódnia, akik a jól megszokott lépéseket szeretnék látni a fiúktól.

- Természetesen nem hagyhatjuk ki azokat a koreográfiákat, amelyekkel berobbantunk a köztudatba, gondolunk itt például a western-es számunkra, melyet szinte minden műsorunkban követelnek a kedves nézők, és amit már a londoni BBC csatornán is több, mint 10 millió angol láthatott – tette hozzá Enyedi Péter. A 4 for Dance Tokajban fiatal táncosok után lép majd színpadra.

A srácok szívesen segítik a tanácsért hozzájuk fordulókat, nemrég kezdtek el együttdolgozni a Suhancokkal is. Az öt tehetséges fiatalból álló tánccsoporttal - akik szintén vicces formában adják elő a néptáncot - már két közös fellépésen vannak túl.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával megrendezendő tokaji Táncvarázs célja az, hogy az amatőrök egy profi tánccsapat munkáját is megtekinthessék, és tanuljanak a „nagy öregektől”.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokajvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr891866533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása