MyStat

Inda - képválogatás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Archívum

Inda - videóválogatás

2010.03.28. 21:15 erdosjozsi

Célegyenesben az új egészségügyi központ

Hamarosan elindul az új Egészségügyi Központot működtető nonprofit kft. Működése Tokajban. Ezen szervezet fogja kialakítani a szakrendelések rendszerét és foglalatoskodik majd az új dolgozók alkalmazásával is. A fenntartó önkormányzatok fő törekvése, hogy a szakrendelések többsége a délelőtti órákban valósuljon meg. Természetesen a beépítendő korszerű egészségügyi berendezések optimális kihasználása érdekében mód lesz magánrendelések indítására is.

A létesítmény gazdaságos működtetése miatt olyan szolgáltatások kialakítására is sor kerül mint pl. optikai szaküzlet vagy gyógyszertár, gyógyászati segédeszközök boltja. Már bizonyos lépések történtek arra is, hogy az újonnan épülő Szakorvosi Szakrendelőben az engedélyezett szakorvosi óraszámok felett, egy cég OEP finanszírozási óraszámokat biztosít körzeti digitális mammográfiai szűrésre és kiértékelésre.

Egy új gyógyszertár beindítása több szempontból is indokolt: egyrészt várhatóan az új létesítmény sokoldalú szolgáltatásai miatt megnő Tokajba irányuló betegforgalom másrészt, pedig a jelenlegi gyógyszertár működése kapcsán az utóbbi időben több kritikus észrevétel érkezik a lakosság irányából. Alapvető érdeke a városnak, hogy az itt élők illetve a különböző szolgáltatásokat Tokajban igénybevevők időben juthassanak hozzá a megfelelő készítményekhez. A XXI. században a verseny világában nem megengedhető, hogy a paciensek – egy kistérségi központban - csak több napos várakozás után kapják meg a gyógyszerüket. Különösen akkor, ha a településünk vonzáskörzetéből érkező betegekről van szó, akiknek emiatt esetleg még egyszer vállalkozniuk kell az utazásra.

Most a működés előkészítő fázisában, nagy hangsúlyt kap a betegszállítás megoldása a kistérségből és vissza, illetve a korházakba és vissza.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokajvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr601875876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása