MyStat

Inda - képválogatás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Archívum

Inda - videóválogatás

2010.03.23. 21:00 erdosjozsi

Újra nekiment az ombudsman a szerencsi szalmaerőműnek

A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa rendkívüli perorvoslattal élt a szerencsi szalmaerőmű ügyében, így ameddig az eljárás nem zárul le, biztosan nem írhatja alá a finanszírozási szerződést a BHD Zrt. és az MFB. A beruházó pénzhez jutását további, titkos feltételek is hátráltatják. Az UNESCO világörökségi címéért aggódók vádjait visszautasító Hujber Ottó cégvezető szerint azért az MFB-hez fordultak, mert a válság miatt nehéz befektetési hitelhez jutni a piacon - írja az origo.hu.

A képen: Hujber Ottó (fotó: Index/MTI)

"Előkészítés alatt áll a szerencsi erőműberuházás finanszírozását biztosító kölcsönszerződés, de ennek aláírására akkor kerül sor, amikor a beruházó teljesíti a szerződésaláírás feltételeit, illetve az összes jogi bonyodalom véget ér" - mondta az [origo]-nak a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) kommunikációs vezetője, Őry Kovács Katalin.

Az MFB kötelező érvényű ajánlatot tett a projektet jegyző BHD Hőerőmű Zrt-nek, így gyakorlatilag azon múlik, hogy lesz-e szerződés, hogy a Hujber Ottónak, az MSZP vállalkozói tagozatának egykori vezetőjének érdekkörébe tartozó cég teljesíti-e a bank által kért kondíciókat. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy az MFB és a BHD közötti szerződés aláírására mikor kerülhet sor, ugyanis azt senki nem árulta el, hogy milyen feltételeket szabott a pénzintézet, a felek azt közölték: nincs joguk kiadni üzleti titkot képező adatokat. Hujber Ottó kérdésünkre annyit elmondott, hogy az MFB 2006-ban adta az első írásos nyilatkozatot, amiben a mostaninál még jóval kedvezőbb feltételek szerepeltek, nőtt a kamatfelár és az önrész is, amit szerinte a válságon kívül a projekt körüli indulatok is magyaráznak.

A cikk nem ért véget! Klikk IDE a folytatáshoz...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokajvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr821863477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása